مذهب در جهان مدرن

مذهب در جهان مدرن

مذهب در جهان مدرن مقاله 9 خودشناسی آخرالزمانی

فایل صوتی مقاله مذهب در جهان مدرن : دانلود

 مذهب بعنوان دین فطری بشر در حداقل معنایش که همه مذاهب را شامل شود عبارت است از باور به وجود خدای یگانه و گناه بودن اعمالی چون دروغ ، بیوفائی ، دزدی و زور و خویشتن داری در قبال این نوع اعمال این باور و عملکرد بواسطة ظهور هزاران پیامبر بتدریج در طول تاریخ تبدیل به یک فرهنگ جهانی شد. ولی در عصر جدید و ظهور صنعت و مدرنیزم این باور و اخلاق به شیوه های متفاوت که توجیه گر شرایط است ، به زیر سئوال رفت و یکبار دگر بشر به یاری دانش و منطق جديد اصول دین را مخدوش و منتفی نمود که قرن بیستم اوج چنين نبردی آگاهانه با دین بود که پرچم دار این جریان نیز غرب بود .

و اما در سرآغاز هزاره سوم میلادی شاهد وضعیت نوینی در سراسر جهان هستیم و آن دوقطبی شدن مذهب است که بصورت کفر آشکار و منطقی و مفتخرانه در یکسو و دین مؤمنانه در سوی دیگر خودنمایی می کند که قطب دوم البته اقلیتی بسیار کوچک محسوب می شوند . در واقع شاهد نابودی و محال شدن مذهب شرک و نفاق هستیم و این انشقاق بين ذهن و دل بشر مدرن است که ذهنش کاملا کافر است و در جناح نخست حضور دارد که گوئی دلی ندارد که سردمدار مدرنیزم و تکنولوژیزم می باشد .

و اما قطب دیگر که به مثابه دل بشر است که مؤمن است و در عین حال در قبال قطب اول احساس حقارت دارد و توان دفاع عقلى هم ندارد و لذا عمدتأ ايمانش را تقیه می دارد . و اما جریان سومی وجود دارد که به لحاظ کمی فقط عده ای انگشت شمارند که عارفانند که هم دلی عاشق دارند و هم ذهنی حکیم و خداپرست . که پیونددهنده دل و ذهن بشریت هستند و سخنگوی این هر دو قطب می باشند که هم حق كفر را درک و بیان می کنند و هم حق ایمان را.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*